Ej i samarbete med

Glada nyheter! Bandybaren får ny huvudägare

Redan vid det första spadtaget i Nöbbelöv 1972 var visionen för Bandybaren solklar. I en tidig intervju beskrev Fabian Lorenzo, vår grundare och en tidig fanbärare för alkoholstinna klubbsporter, framtidsplanerna så här:

Bandybarens grundare Fabian Lorenzo (1947-1973)

Det enkla nöjet att dricka sprit och spela bandy kommer att slå rot i den svenska folksjälen och sprida sig över vårt avlånga land. Från den skånska myllan i söder till de lappländska fjällen i norr kommer vår logotyp pryda lokaler i varenda by, ryd, måla, lösa, borg, arp, red, bo, arv, järvi, lycke och haga. Längs motorvägarna bygger vi stora konstruktioner, likt IKEA:s moderna varuhus, där vårt varumärke ståtligt ska resa sig över förbipasserande bilister, av vilka inte en själ ska kunna passera utan att erfara den smygande törsten efter öl och det subtila begäret att sluta näven om en stadig klubba.

[…] När vi har erövrat det fysiska rummet är vårt nästa drag givet: Bandybaren ska bli en tidskrift, eller ett magasin om du så gärna vill, på det världsomspännande nätverk som vi alla kallar cyberrymden. Där ska vi rapportera de senaste nyheterna med en hittills aldrig skådad objektivitet och klarhet. Varför, frågar du dig nu? Ändamålet med hela detta äventyr är ett och endast ett. Att generera ekonomiskt värde för våra ägare, för våra investerare och för mig personligen.

En historisk affär

Med detta etos i ryggmärgen påbörjar vi nu ett nytt kapitel i Bandybarens historia, helt i herr Lorenzos anda. Från och med idag är Bandybaren ett helägt dotterbolag till Lockheed Martin Corporation. LMC köper tidningen från våra tidigare ägare, Sveriges Kommuner och Landsting, för 2000 svenska kronor.

Affären har gett ett välkommet tillskott i budgeten, som vi har använt för att anställa Andrev. Andrev är 17 år och läser andra året på Skjulska Gymnasiets teknikprogram i Vänersborg. Andrevs främsta fritidsintressen är våldsamma datorspel, sydeuropeisk musik med euklidiska rytmer och rävjakt. Andrev kommer att hjälpa oss med vår webbplats och har redan satt ihop en helt ny design. Säg hej till Andrev!

Andrev, 17 år

Missa inte exklusiva rabatten

För att fira ägarbytet erbjuder vi alla prenumranter 15% rabatt på UGM-133 Trident II, en ubåtsbaserad ballistisk robot med tre raketsteg och upp till 12 stridsspetsar. För att nyttja rabatten besöker du din lokala återförsäljare och sjunger den traditionella ramsan: ”Bandy det är helt o-kej! Bandy, supa, kul, tjo-hej!”

Skynda att fynda!