Ej i samarbete med

Hångla med GW – en världssuccé

”Vem fan vill tungbrottas med Leif GW Persson?” Ja, så är det lätt att tänka. Men i dagarna blev mobilspelet ”Hångla med GW” störst i världen. 

Upplägget är lika enkelt som det låter:
Släta av polisprofessorn Leif GW Persson riktigt ordentligt – upp i brygga ska gobben – med olika knapptryckningar och kortkommandon på din smarta yuppienalle och samla poäng.
Men: inget tafs och kläderna stannar på!
Spelet har vunnit mobilspelarnas gunst och i dagarna nåddes rekordnoteringen 70 miljoner användare.
– Helt otroligt. Det säger något om vår tid. Tiden vi lever i. säger Per-August Snokhuvud, PR-ansvarig på utvecklaren EA Sports.
Bandybaren: – Vad då?
Snokhuvud: – Hur fan ska jag kunna veta det? Ser jag ut som Heikki Vesa eller?
Bandybaren: – Jag vet inte. Vi pratar ju på telefon.
Snokhuvud: – Men det gör jag inte! Helvete, man färgar hästsvansen grå och alla håller på och säger det hela tiden! Det är inte ens likt! Lägg av, fimpa det där tugget nu.
Redan på 90-talet satte några lajventusiaster från Gränna ihop ett brädspel som gick ut på att rulla tunga med GW. Men då var tiden inte mogen. Det är den uppenbarligen nu – och världen hungrar efter mer.
I vår kommer uppföljaren ”Hångla med GW – second base” där man bland annat kommer kunna ta av GW:s jaktväst (känd från tv).
– Vi hoppas att det ska bli en hel spelserie som går ut med ett brak någon gång runt 2020 då man får se GW i bara mässingen. Direkt i sin smartphone! Större än månlandningen ta mig fan, säger Per-August Snokhuvud.